Reeds 500 senioren op afstand in contact gebracht met familie

Vanwege de coronacrisis moet fysiek menselijk contact voor een langere periode dan gehoopt worden vermeden. Dit raakt senioren in verzorgings- en verpleeghuizen extra hard; zij mogen geen bezoek ontvangen. 

Milah Wouters zag dit probleem in haar eigen omgeving en startte met haar ouders, die reeds op leeftijd zijn, om 19.00 uur het ‘voorleesuurtje’ via internet. Door middel van beeldbellen konden opa en oma toch hun kleinkinderen zien. Ze zag het plezier bij haar ouders en nam het initiatief om meer mensen te helpen met het zelfde probleem.

Ze richtte Helpdigitaal op, waarmee zij zorginstellingen met IT- organisaties verbindt waardoor met behulp van gratis tablets bewoners weer verbonden worden met hun dierbaren. Afgelopen zaterdag zijn de eerste vier zorginstellingen in Rotterdam, Breda en Amsterdam verrast met voor geïnstalleerde tablets voor hun bewoners. De tablets zijn uiterst eenvoudig in gebruik en beschikken alleen over whatsapp en de mogelijkheid om IT ondersteuning te krijgen op afstand. Al meer dan vijfhonderd mensen staan weer in contact met hun vrienden en familie en al meer dan twintig zorginstellingen hebben enthousiast een verzoek ingediend bij Helpdigitaal.  

Milah heeft dit kunnen doen met behulp van Avensus, Axoft en KPN en zoekt nog meer partners die (tijdelijk) tablets willen doneren. Ook particuliere hulp is welkom.